Izjava o privatnosti

Privatnost podataka

Izjava o privatnosti

Tvrtka MATMETAL SISTEM d.o.o. je vlasnik web stranica www.matmetal-sistem.hr, www.uredske-stolice.hr, www.uredski-namjestaj.hr i www.plasticne-kutije.com. Mi brinemo o privatnosti naših korisnika te Vas na ovaj način informiramo o načinima skupljanja i obrade osobnih podataka na našim web stranicama.
Molimo vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo Vaše osobne podatke.

Službenik za zaštitu podataka

Naša tvrtka ima sjedište u Sesvetama, Republika Hrvatska. Imenovali smo službenika za zaštitu podataka kako biste ga mogli kontaktirati radi bilo kakvih pitanja ili pritužbi vezanih uz našu politiku privatnosti ili rukovanje osobnim podacima. Kontakt je: zoran@matmetal-sistem.hr

Prikupljanje podataka

Osobni podatak jest svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.
Vaše osobne podatke prikupljamo samo kada nam svojom voljom date takve informacije. Podatke o Vama prikupljamo kada ispunite obrazac "Zatražite ponudu".
Trebali biste imati na umu da se neosobne informacije i podaci mogu automatski prikupljati putem naših Internet servera ili korištenjem "kolačića".
Primjeri informacija o Vašem korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici, broj ispunjenih obrazaca, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koji korisnike vode do naše stranice, vaša IP adresa, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podaci Vašeg uređaja poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd.
Pravno utemeljeno: Čl.6 (1) b GDPR-a.

Obrada podataka

Podatke dobivene o Vama koristimo u jednu ili više navedenih svrha:

Pravno utemeljeno: Čl.6 (1) b GDPR-a.

Uporaba kolačića

Pored navedenih podataka, na Vašem računalu koriste se kolačići ili druge tehnologije poput piksela (u daljnjem tekstu "Kolačići") prilikom posjeti i korištenju naše internet stranice. Kolačići su male tekstualne datoteke koje Vaš preglednik pohranjuje na Vašem uređaju kako bi sačuvao određene podatke ili slikovne podatke, poput piksela. Sljedeći put kada posjetite našu internet stranicu na istom uređaju, informacije spremljene u kolačićima kasnije će se prenijeti ili na našu internet stranicu ("Kolačići prve strane") ili na drugu internet stranicu kojoj kolačić pripada ("Kolačići treće strane").

Kroz spremljene i vraćene podatke, odgovarajuća internet stranica prepoznaje da ste joj već pristupili i posjetili je putem preglednika kojeg upotrebljavate na tom uređaju. Mi koristimo ove informacije kako bismo mogli dizajnirati i prikazati internet stranicu na optimalan način u skladu s Vašim željama. U tom smislu samo je kolačić prepoznat na Vašem uređaju. Osim toga, Vaši će osobni podaci biti spremljeni samo uz Vašu izričitu suglasnost ili ako je strogo nužno da koristite uslugu koja Vam je ponuđena i kojoj ste pristupili.

Ova internet stranica koristi sljedeće vrste kolačića, čiji su opseg i funkcionalnost objašnjeni u nastavku:

Dodatne informacije o postavljenim vrstama kolačića koje se koriste u opisu ugrađenih alata na našim internet stranicama nalaze se u ovim pravilima o privatnosti.

Korištenje strogo potrebnih kolačića na našoj internet stranici moguće je bez Vašeg pristanka. Iz tog razloga strogo neophodni kolačići ne mogu se pojedinačno aktivirati ili deaktivirati. Međutim, u pregledniku možete deaktivirati kolačiće u bilo kojem trenutku (vidi dolje).
Pravno utemeljeno: Čl. 6 (1) b GDPR.

Kolačići za funkcionalnost i izvedbu (tip B)

Kolačići za funkcionalnost omogućuju našoj internet stranici pohranjivanje već dostavljenih informacija(odabir jezika) te Vam mogu ponuditi poboljšane i personalizirane funkcije na temelju tih informacija.

Kolačići izvedbe prikupljaju informacije o tome kako se naše internet stranice upotrebljavaju kako bi se poboljšala njihovu atraktivnost, sadržaj i funkcionalnost. Ovi kolačići nam pomažu, na primjer, kako bismo utvrdili jesu li i koje podstranice našoj internet stranici posjećivane te za koje su korisnici sadržaja posebno zainteresirani. Posebno bilježimo broj posjeta stranici, broj pristupanih podstranica, vrijeme provedeno na našoj internet stranici, redoslijed posjećenih stranica, koji su Vas pretraženi pojmovi doveli do nas, zemlje, regije i, ako je primjenjivo, grad iz kojeg se pristupa i udio mobilnih uređaja koji pristupaju našim internet stranicama. Također bilježimo kretanja, klikove i listanja pomoću računalnog miša kako bismo razumjeli koja su područja naše internet stranice od posebnog interesa za korisnike. Kao rezultat toga, možemo prilagoditi sadržaj naše internet stranice specifično prema potrebama naših korisnika i optimizirati našu ponudu. IP adresa Vašeg računala prenesena iz tehničkih razloga automatski postaje anonimna i ne dopušta da donosimo zaključke o pojedinom korisniku.
Pravno utemeljeno: Čl. 6 (1) f GDPR.

Kolačići na temelju suglasnosti (vrsta C)

Kolačići, (vrsta C) upotrebljavat će se samo uz Vašu izričitu suglasnost, npr. kolačići za promidžbu.
Također pridržavamo pravo korištenja informacija koje smo dobili putem kolačića iz anonimne analize ponašanja posjetitelja na našoj web stranici kako bismo prikazali određeno oglašavanje za neke od naših proizvoda na vlastitim internet stranicama. Vjerujemo da Vi kao korisnik imate od toga jer prikazujemo oglašavanje ili sadržaj za koje smatramo da odgovaraju Vašim interesima na temelju Vašeg ponašanja kod pretraživanja, tako da ćete vidjeti manje nasumično raspršenih oglasa ili određenog sadržaja koji bi Vam mogao biti manje zanimljiv.
Marketing kolačići dolaze od vanjskih tvrtki za oglašavanje (kolačići treće strane) i koriste se za prikupljanje informacija o internet stranicama koje je korisnik posjetio kako bi se stvorilo ciljano oglašavanje za korisnika.

Isključivanje kolačića koji se koriste za oglašavanje na mreži

Također možete upravljati mnogim kolačićima tvrtki koji se koriste za oglašavanje na mreži putem alata za izbor potrošača koji su izrađeni u programima samoregulacije u mnogim zemljama, kao što su američki program https://www.aboutads.info/choices/ ili EU program http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices.
Pravno utemeljeno: Čl.6 (1) b GDPR-a.

Upravljanje i brisanje svih kolačića

Internet preglednik možete postaviti na takav način da se kolačići uglavnom ne mogu spremiti na Vaš uređaj i/ili će Vas svaki put pitati jeste li suglasni da su kolačići omogućeni. Također možete u bilo kojem trenutku izbrisati kolačiće koji su ponovno omogućeni. Možete detaljnije saznati kako sve to funkcionira iz funkcije pomoći Vašeg preglednika.
Imajte na umu da općenito deaktiviranje kolačića može dovesti do funkcionalnih ograničenja naše internet stranice.
Pravno utemeljeno: Čl.6 (1) b GDPR-a.

Google Analytics

Ova internet stranica koristi Google Analytics, uslugu internet analize tvrtke Google Inc. ("Google"). Google Analytics upotrebljava određeni oblik kolačića koji se pohranjuje na Vašem računalu i omogućuje analizu Vašeg korištenja naše internet stranice. Informacije o Vašoj upotrebi ove internet stranice generirane kolačićem obično se šalju Googleovom poslužitelju u SAD-u i tamo pohranjuju.

Želimo istaknuti da je Google Analytics proširen na ovoj internet stranici kako bi uključio kôd "gat._anonymizeIp ();" kako bi se osiguralo anonimno snimanje IP adresa (tzv. IP maskiranje). Zbog anonimizacije IP adrese na ovoj internet stranici, Google je skratio vašu IP adresu na području EU i država unutar članica Europskog gospodarskog prostora. Samo u iznimnim slučajevima, kompletna IP adresa prenosi se na Google poslužitelj u SAD-u i tamo je skraćena. Google je reguliran EU-US Štitom privatnosti, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Google koristi te podatke u naše ime da analizira Vaše korištenje ove internet stranice kako bi sastavio izvješća o aktivnostima na internet stranici i pružio dodatne usluge povezane s korištenjem internet stranica i interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama prema zakonu ili ako takve treće strane obrade ove podatke u ime Googlea. IP adresa koju Vaš preglednik prenosi u kontekstu usluge Google Analytics nije spojen s drugim Googleovim podacima.

Spremanje kolačića možete spriječiti pravilnim postavljanjem pomoću softvera preglednika. Osim toga, Googleu možete onemogućiti snimanje podataka koji se odnose na Vašu upotrebu internet stranice koje generira kolačić (uključujući vašu IP adresu) i obradu tih podataka preuzimanjem i instaliranjem dodataka preglednika koji su dostupni na adresi https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Podaci o trećim osobama: Google Dublin, Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska, Fax: +353 (1) 436 1001. Uvjeti pružanja usluge Google Analytics: https://www.google.com/analytics/terms/gb.html, Opći pregled pravila o sigurnosti i privatnosti usluge Google Analytics: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr, kao i Googleova pravila o privatnosti: https://policies.google.com/privacy?hl=en.

Ova internet stranica također koristi Google Analytics za neovisnu analizu tokova posjetitelja koja se provodi putem identifikacije korisnika. Na Vašem Google računu možete onemogućiti praćenje različitih uređaja za upotrebu u dijelu "Moji podaci", "Osobne informacije".

Upotrijebljeni kolačići: tip B. Za daljnje informacije pogledajte dio Kolačići.
Trajanje kolačića: do 12 mjeseci (ovo se odnosi samo na kolačiće koji su postavljeni na ovoj internet stranici)
Maksimalno vrijeme pohrane podataka: do 26 mjeseci.
Pravno utemeljeno: Čl. 6 (1) f GDPR.

Zaštita vaših podataka

Kako bismo zaštitili osobne podatke koje šaljete preko ove web stranice, koristimo fizičke, tehničke i organizacijske mjere sigurnosti. Neprestano nadograđujemo i testiramo našu sigurnosnu tehnologiju. Ograničavamo pristup Vašim osobnim podacima samo onim zaposlenicima koji trebaju znati te informacije kako bi Vam pružili neke koristi ili usluge. Osim toga, educiramo naše zaposlenike o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka.

Pohrana i rok čuvanja podataka

Svi podaci su pohranjeni u bazama podataka. Pohranjene podatke nećemo prenijeti ili pohraniti u države izvan Europske Unije.

Vaše osobne podatke čuvamo i štitimo za vrijeme trajanja Vašeg poslovnog odnosa s nama. Osobne podatke koje ste nam dali u poslovne ili kontaktne svrhe redovito brišemo nakon isteka roka koji je naveden u Zakonu o arhiviranju I Zakonu o računovodstvu

Prava pojedinaca

Imate pravo na ispravak osobnih podataka koje posjedujemo ako su oni netočni. Također možete, uz određene iznimke, zatražiti da izbrišemo Vaše podatke ili prestanemo s njihovom obradom. Možete tražiti da prestanemo koristiti Vaše osobne podatke u svrhe izravnog marketinga. U mnogim državama imate pravo poslati pritužbu nadležnom tijelu za zaštitu podataka ako niste zadovoljni načinom kako postupamo s Vašim osobnim podacima. Ako je tehnički izvedivo, mi ćemo na temelju Vašeg zahtjeva poslati Vam Vaše osobne podatke ili ih prenijeti izravno na drugog voditelja obrade.

Obavješćivanje o povredi osobnih podataka

U slučaju povrede osobnih podataka obavijestit ćemo Vas i nadležno nadzorno tijelo porukom e-pošte u roku 72 sata o razmjerima povrede, obuhvaćenim podacima, možebitnom utjecaju na naše usluge i našim planiranim mjerama za osiguranje podataka i ograničenje bilo kakvih štetnih učinaka po pojedince.

Obavijest o povredi Vam nećemo poslati u slučaju:

Povreda osobnih podataka znači povredu sigurnosti koja vodi do nenamjernog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neautoriziranog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, čuvaju i obrađuju u vezi s nuđenjem naših usluga.

Vaša privola

Korištenjem naših web stranica dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

Promjene naše politike privatnosti

U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovim stranicama i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.
Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 24. svibnja 2018. godine.

Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP)

MATMETAL SISTEM d.o.o.

Sjedište tvrtke:
Zagrebačka 99, 10360 Sesvete

Komercijala i skladište:
Šime Ljubića 11, 10360 Sesvete

T: 01 / 20 24 601, 01 / 20 24 938
F: 01 / 20 24 939

E-mail:
prodaja@matmetal-sistem.hr
info@matmetal-sistem.hr

Direktor: Igor Matjanec ing.stroj.
ŽR: ZABA 2360000-1102146780